El nostre Club es constitueix l'any 1.927 de manera informal amb el nom de Penya d'Escacs Vilafranca amb seu a la Societat de Caçadors, a l' adreça Rambla de San Francesc.

L'any 1.928 es trasllada al Casal de la nostre població, on organitza el primer Campionat Social amb la participació de 36 escaquistes, tot un èxit que culmina amb una sessió de simultànies a 25 taulers, per l'ex-campió de Catalunya Sr. Plàcid Soler.

L'any 1.934 passa anomenar-se "Penya d'Escacs de la Societat La Principal" continuant l' activitat, nomes aturada per la guerra civil.

En 1.942 torna a l'activitat social, fins aproximadament l'any 1.948-1.949 on demanà l’ incorporació del club a la Federació Catalana, amb el nom social de "Sección Ajedrez La Principal".

L'agost de 1.951 el Club té un gran èxit amb l'organització de simultànies per Arturo Pomar.

En l'any 1.955 comença a prendre part en els Campionats de Catalunya per Equips fins l'actualitat.

El 18 de maig de 1.959, la societat junt amb la Federació, organitza la "VI Fiesta Provincial de Ajedrez Trofeo Marques de Castellflorite".

Al 1.960 per la Festa Major de la població, organitza el primer Open de partides ràpides, sense interrupció fins a les hores.

En l'any 2000, en el mes de novembre, el Club dóna un pas més en la realització d'activitats relacionades amb els escacs, i es crea el primer Torneig Actiu d'Escacs, avui dia Memorial Joan Blancafort.

En l'any 2006, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca i del Patronat d'Esports, neix en el mes d'octubre, el primer Gegant Escolar, esdeveniment molt important per al nostre club, atès que amb ell s'ha promogut els escacs en l'escola i hem donat a conèixer el nostre Club.

A l'abril de l'any 2007, el Club culmina l'organització del primer Obert, un torneig molt volgut pels socis de l'entitat, amb el qual el Club i la nostra població s'ha donat a conèixer.

Actualment manté sis equips en el campionat de Catalunya per Equips en diferents categories.

Adreça: Rambla Sant Francesc, 25

Tercer pis

08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 627.68.18.87

President : Pau Hill

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Amb el temps, vaig començar a progressar en partides importants.

 Pot ser per que en vaig adonar d'una veritat molt simple.

 No només estic nervios Jo, també el meu oponent.

Miguel Tal.